Saavutettavuusseloste

Tässä saavutettavuusselosteessa kerrotaan, miten huoltovarmuuskeskus.fi-verkkopalvelussa noudatetaan lakia digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, mitä puutteita sivuston saavutettavuudessa on, ja miten voit antaa meille palautetta saavutettavuusongelmista.

Tästä verkkopalvelusta vastaa Huoltovarmuuskeskus. Haluamme, että mahdollisimman moni käyttäjä pystyy käyttämään digitaalisia palvelujamme. Otamme saavutettavuuden huomioon digitaalisten palvelujen kehityksessä.

Miten saavutettavia sivut ovat?

Tämä verkkopalvelu täyttää osittain lain vaatimat A- ja AA-tason saavutettavuuskriteerit (WCAG-kriteeristö 2.1). Verkkopalvelussa on saavutettavuuspuutteita, jotka on kuvattu tarkemmin alempana.

Huomasitko puutteita saavutettavuudessa?

Pyrimme jatkuvasti parantamaan verkkopalvelun saavutettavuutta. Jos löydät ongelmia, joita ei ole kuvattu tällä sivulla, ilmoita niistä meille ja teemme parhaamme puutteiden korjaamiseksi. Vastaamme mahdollisimman pian tai viimeistään kahden viikon sisällä.

Voit ottaa yhteyttä info@nesa.fi

Saavutettavuuden valvonta

Etelä-Suomen aluehallintovirasto valvoo saavutettavuusvaatimusten toteutumista. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit antaa palautteen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten valituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Tarkemmat tiedot teknisestä saavutettavuudesta

Verkkopalvelu ei ole vielä kaikilta osin saavutettava.

Sisällöt tai toiminnot, jotka eivät vielä ole saavutettavia:

  • Verkkopalvelussa kohdistinjärjestys ei ole asianmukainen. (WCAG 2.4.3)
  • Verkkopalvelun tekninen toteutus ei ole kaikilta osin määritystenmukainen. (WCAG 4.1.1)
  • Ruudunlukijalle ei tule ilmoitusta näkymässä tapahtuvista muutoksista, esim. hakutuloksista. (WCAG 4.1.3)
  • PDF-tiedostoissa on merkittäviä saavutettavuusongelmia: niitä ei ole koodattu asianmukaisesti tai lainkaan, ja värikontrasteissa ja värillä viestimisessä sekä kuvien tekstivastineissa on puutteita. (WCAG 1.1.1, 1.3.1, 1.4.1, 1.4.3, 1.4.11, 4.1.2)

Tässä listatut puutteet pyritään korjaamaan 31.12.2023 mennessä.

Miten olemme testanneet saavutettavuutta?

Tämän saavutettavuusselosteen huomiot perustuvat kolmannen osapuolen tekemään arviointiin siitä, täyttääkö verkkopalvelu laissa määritellyt vaatimukset.

Verkkopalvelu on julkaistu 1.4.2021.

Tämä seloste on laadittu 9.12.2021.

Selostetta on päivitetty viimeksi 20.10.2022.

Laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta (306/2019)

Saavutettavuusvaatimukset-verkkosivusto